2011. március 30., szerda

Sturmann Béla: Az én utam - Jelenlegi ára: 2 870 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az én utamA könyv listaára: 3500 Ft. Leírás:
Sturmann Béla minden részletre kiterjedő és alapos visszaemlékezése a második világháborút megelőző évektől egészen az elmúlt időkig követi végig élete eseményeit, amelynek tükrében szinte filmszerűen izgalmas képet kapunk Salgótarján huszadik századi történelméről is. A munkásszülőktől származó szerző szociográfiai alapossággal, ugyanakkor nagy szeretettel mutatja be családját és Salgótarján harmincas évekbeli társadalmát, azután azokat a nagyon jellegzetes emberi fordulatokat, amelyek a háború végével álltak be: pl. az egykori levente-segédoktató (egyik kollégája) megakadályozza 1945 után valaki előmenetelét azzal az ürüggyel, hogy levente-segédoktató volt. Bemutatja a cigánysor, a Zsidó utca jellegzetes alakjait, háborús filmbe illően meséli el azt a felfordulást, ami az oroszok bejövetelét megelőzte. Sturmann Béla a nem sokat kétkedő, becsületes emberek közé tartozik, aki mindig tudja, mit kell cselekednie. A szocdem párt részéről egy delegáció tagjaként magát Nagy Ferencet és Rákosit keresi fel, hogy élelmet kérjenek a városnak, aztán rendőrként, majd az élelmezésügyben dolgozik, közben megint felvillant érdekes, tanulságos emberi sorsokat, pl. az idős zsidó kereskedő fia, aki leginkább értett a kereskedéshez, miként vette át, és vezette a helyi üzletet a legnehezebb időkben. Így aztán lassan helyreállt az élet, a szerző elvégezte a honvédtiszti iskolát, de itt is tanúja, áldozata lett a kisstílű intrikáknak, árulásoknak. Becsületessége sodorta a forradalomba is, ami azután más irányba terelte életét, volt a Híradó tudósítója és így rengeteget utazott, újságíróként számtalan embert megismert. Nem szemérmes, rengeteg nevet említ, családi kapcsolatokat göngyölít fel, így érzékelteti a párton belüli családi protekciók hálózatát, de igencsak szkeptikusan nyilatkozik a rendszerváltás utáni ötvenhatosokról is, és ennek kapcsán megint érdekes adalékkal szolgál a salgótarjáni nevezetes eseményekhez. Sturmann Béláról elmondható, hogy saját köreiben mindenkit ismert, mindenütt ott volt - fekete-fehér képekkel és színes fotómelléklettel ellátott memoárja nemcsak izgalmas, de valóban forrásértékű a város elmúlt évtizedeit kutatók és az érdeklődők számára. ISBN: 978-963-87847-4-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 870 Ft

Az aukció vége: 2011-04-02 22:00
. Sturmann Béla: Az én utam - Jelenlegi ára: 2 870 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése