2011. augusztus 29., hétfő

Szélsőséges világegyetem 1. DVD - Jelenlegi ára: 350 Ft


A parányi Földről nézve szinte lehetetlen felfogni és megérteni a világegyetem méreteit és az azt működtető erők nagyságát. A National Geographic lebilincselő, új sorozata most mégis megpróbálkozik e lenyűgöző dimenzió bemutatásával szemléletes hasonlatok, látványos számítógépes grafikák és a legújabb kutatási eredmények segítségével.
Legyőzni a végső határokat: A tudomány tulajdonképpen nem más, mint határaink feszegetése, a titkok birodalmába való bejutás utáni vágyakozás. Ezért léphettük át a hangsebességet, vágtunk neki a világűrnek és hagytuk ott lábnyomunkat a Holdon. Két fontos régió azonban mindmáig sikerrel verte vissza az ember ostromát: a mélytengerek és a kozmosz világa. Pedig titkaik feltárásával sok mindenre választ adhatnának: például arra, miként keletkezett és miként fog elpusztulni a Föld, vagy arra, hogy annak idején miként bontakozott ki az a csodálatos jelenség, amelyet életnek nevezünk…
Útmutató csillagok: Ősidőktől érdeklődve figyeljük az éjszakai égboltot – nem csupán a látvány miatt, de azért is, hogy az ott látott jelenségeket a szolgálatunkba állítsuk. Felvetődik a kérdés: Mit jelentettek a csillagok a korai emberek számára? Miként hagyatkoztak a holdciklusokra vadászataik időpontjának kiválasztásánál? Miként készítettek naptárakat a csillagok járása alapján? És hogyan alapozhattak meg egész civilizációkat az éjszakai égbolt útmutatásait figyelembe véve? A National Geographic most a régmúltba repít bennünket, abba a korba, amikor az ember mindennapjainak még éppolyan szerves és nélkülözhetetlen részei voltak az útmutató csillagok, mint az életet adó eső vagy a termést érlelő napsütés.
Hang: Dolby Digital 5. 1, 2. 0 Nyelvek: magyar, angol



Jelenlegi ára: 350 Ft

Az aukció vége: 2011-09-09 10:00
. Szélsőséges világegyetem 1. DVD - Jelenlegi ára: 350 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése